Este un produs natural, extras – asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.


Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).

Cum il identificam?

Uleiul de floarea soarelui presat la rece are o culoare galben aurie, are un gust placut, , vascozitate si aroma aparte, specifica semintelor de floarea soarelui.

Ce contine?

Aceste uleiuri sunt bogate în substante nutritive, au un gust placut, culoare, vâscozitate si o aroma aparte. Ele au un continut mare de lecitina, ce ajuta la tonifierea sistemului nervos, contine vitaminele A, E si D, acizi grasi polinesaturati , activi in scaderea colesterolului, precum si substante cu efecte antiinfectioase, regenerative si stimulatoare ale activitatii hormonale.

Beneficii terapeutice

Consumul de uleiuri presate la rece in locul celor rafinate, contribuie la profilaxia imbatranirii precoce, scaderea colesterolului, a hipertensiunii arteriale, a riscului de accident vascular, dar si la eliminarea problemelor gastrice.

Recomandari de utilizare

Se foloseste in stare cruda la salate, sosuri, paste, supe si alte mancaruri nepreparate termic deoarece acestea, prin incalzire isi pot pierde o parte din vitamin. Uleiul presat la rece este superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

Conditii de pastrare

Temperatura optima de pastrare: 15-20 grade C, ferit de actiunea directa a razelor solare. Dupa deschidere se recomanda a se pastra la temperaturi sub 15 grade C si a se consuma intr-un interval de 60 de zile.


Va recomandam sa gustati si uleiurile Luna Solai cu condimente.