Informatii: 0264/406.404; 0264/406.405; 0726/22.77.96  |  Intrebari frecvente  |  Contacteaza-ne

Acces cont  |  Inregistrare  |  Istoric comenzi  |  MyVeganBlog  |  Conditii de livrare

  
  
  
  
 Poze ALGE HIZIKI(HIJIKI) 50g ClearSpring

  • Poze ALGE HIZIKI(HIJIKI) 50g ClearSpring
  • Poze ALGE HIZIKI(HIJIKI) 50g ClearSpring
 
 
Pin It


ALGE HIZIKI(HIJIKI) 50g ClearSpring

Cod: 6256

Pret: 33 RON

Disponibil in stoc

Pretul include taxele, pretul NU include cheltuielile de livrare(depinde de destinatie, de volum si greutate).

ALGE HIZIKI(HIJIKI) 50g 

 Produs in Japonia.

Ambalat in Marea Britanie 

Ingrediente: alge de mare hiziki
Preparare: Se clateste bine. Se inmoaie in apa rece timp de 15-20 min (3:1 apa: hiziki). Se adauga sos de soia Shoyu sau Tamari , dupa gust. Apa ramasa se utilizeaza la mancare. Se consuma ca garnitura.

Atentie: alga isi mareste volumul de cca. 5-6 de ori fata de starea uscata;

Hiziki este o alga sub forma de fire tubulare care creste sub rocile de la marginea oceanului, la doar1-2 m sub apa, deoarece iubeste lumina soarelui.

Forma ondulata indica un hiziki de calitate. Gatita are o textura ferma si un gust delicios, rezistent, iar culoarea neagra asorteaza orice mancare.

Hiziki are nevoie de un an sa creasca si este recoltata manual in primavara. Spre deosebire de celelalte alge care sunt uscate la soare si nu au nevoie de alta procesare, hiziki este foarte tare in starea sa naturala si de aceea trebuie uscata, aburita pentru 4 ore si apoi din nou uscata. Apoi este inmuiata in suc de arame(o alta alga des folosita in bucataria japoneza), pentru a intensifica culoarea neagra si apoi din nou uscata.

Hiziki se poate pastra timp indelungat, fara conditii speciale. Este o sursa excelenta de minerale, incluzand fier, are de 14 ori mai mult calciu ca laptele si contine cantitati mari de proteine, vitaminele A şi B si fier. Aceste alge purifica corpul, in special nivelul de zahar din sange, de aceea sunt recomandate diabeticilor.

Cand este gatita, volumul algei creste de 5-6 ori.

Sugestie de reteta:

Hiziki cu ridiche alba uscata si tofu uscat

pentru 4 portii

2 linguri de hiziki uscat, spalat si inmuiat in apa timp de 30 minute

2 bucati tofu uscat, inmuiat in apa, apoi stors si taiat in felii subtiri

1/2 ridiche alba uscata, inmuiata pentru 15 minute si taiata

2 linguri shoyu (sos de soia)

2 linguri mirin

1 lingura otet de orez

2 linguri de seminte de susan, usor prajite

Se pune tofu intr-un vas cu fundul gros. Se stoarce ridichea alba de apa si se pune peste tofu. Acum se adauga hiziki si apa de inmuiere de la hiziki si de la ridichea alba. Apa ar trebui sa acopere continutul. Se adauga shoyu, mirin si otetul de orez si se fierbe hiziki pentru 40 minute, in vasul acoperit. Se da la o parte capacul si se fierbe excesul de lichid pana dispare. Se serveste dupa ce s-au adaugat semintele de susan.

RETETE(in engleza):

 Hijiki with Shiitake, Carrot and Dried Tofu

Shira Ae - Vegetables with Tofu Dip

Hijiki Crunch Salad

 

Varietatea retetelor depinde doar de imaginatia dvs. Succes!!

sku:5021554000945

Informatii: 0264/406.404; 0264/406.405; 0726/22.77.96 - Comenzi telefonice
L-V: 10:00 - 20:00, S: 9:00 - 15:00

 


Detalii produs


Categorie: ALGE MARINE JAPONEZE

Greutate produs: 50.00 kg.

Producator: ClearSpring

ClearSpring

Cod produs (SKU): 6256



Produse similare


Ingrediente: alga de mare arame(Eisenia bicyclis)deshidratata. Produs in Japonia. Ambalat in Marea Britanie Preparare: Se inmoaie in...
40 RON
Contine: alge uscate din specia Laminaria japonica. Produs in Japonia Tara de provenienta: Marea Britanie Aceasta alga este...
40 RON
Produs in Japonia Contine alge uscate Nori, sos de soia(apa, boabe de soia integrale, grau integral, sare marina), apa, mirin(orez dulce, apa, orez...
22 RON
  
  



  

Oferte speciale